nieuws

Noren en Duitsers werken aan zeekabel

bouwbreed

De Noorse energiebedrijven Agder Energi en Lyse zijn met de partners EGL uit Zwitserland en EWE uit Duitsland akkoord over de aanleg van een elektriciteitskabel tussen Noorwegen en de Bondsrepubliek. De 570 kilometer lange en de rond de 500 miljoen euro kostende zeekabel zal volgens de bedrijven in kwestie een aanzienlijke verbetering van de stroombalans op beide markten opleveren. In Duitsland kunnen met behulp van de kabel fluctuaties in de windenergieproductie worden opgevangen en in Noorwegen tijdelijke tekorten in de waterkrachtproductie. De bedrijfsvoering en eigendom worden ondergebracht in een maatschappij met de naam NorGer. De partners mikken erop de kabel in 2011 in gebruik te nemen.

De Noorse energiebedrijven Agder Energi en Lyse zijn met de partners EGL uit Zwitserland en EWE uit Duitsland akkoord over de aanleg van een elektriciteitskabel tussen Noorwegen en de Bondsrepubliek. De 570 kilometer lange en de rond de 500 miljoen euro kostende zeekabel zal volgens de bedrijven in kwestie een aanzienlijke verbetering van de stroombalans op beide markten opleveren. In Duitsland kunnen met behulp van de kabel fluctuaties in de windenergieproductie worden opgevangen en in Noorwegen tijdelijke tekorten in de waterkrachtproductie. De bedrijfsvoering en eigendom worden ondergebracht in een maatschappij met de naam NorGer. De partners mikken erop de kabel in 2011 in gebruik te nemen.

Reageer op dit artikel