nieuws

Nijmeegse politie rolt koppelbedrijven op

bouwbreed Premium

Negen bv’s met ‘een lucht van valsheid in geschrifte’ zijn tot dusverre opgerold. Daarmee opent Cobouw op 4 juli 1980. Een rechercheteam van tien man graaft zich sinds oktober 1979 een weg door het ‘koppelbazenwereldje’.

Negen bv’s met ‘een lucht van valsheid in geschrifte’ zijn tot dusverre opgerold. Daarmee opent Cobouw op 4 juli 1980. Een rechercheteam van tien man graaft zich sinds oktober 1979 een weg door het ‘koppelbazenwereldje’.
De bedrijven hebben loonbelasting en de afdracht van sociale premies ontdoken voor een bedrag van in totaal 3 miljoen gulden. 24 Mensen worden aangehouden van wie dertien zijn voorgeleid aan de officier van justitie in Arnhem. “De recherche spit intussen verder in een twaalftal andere verdachte bv’s,” aldus de krant
In de boekhoudingen van een bedrijf uit Nijmegen en Tilburg zijn facturen aangetroffen van papieren bv’s. “Bij het Nijmeegse bedrijf ging het tussen mei en november vorig jaar om vier ‘onderaannemers’ die 2 miljoen gulden ‘verdienden’. De Tilburgse onderneming besteedde voor 3 miljoen gulden uit aan vijf ‘onderaannemers’. Op deze manier werd via dubbele boekhouding voor miljoenen weggewerkt.”

Reageer op dit artikel