nieuws

Milieufederatie wijst buitenring Heerlen af

bouwbreed

De Milieufederatie Limburg vindt de toekomstige buitenring rond Heerlen volstrekt overbodig. Om dit te onderstrepen voerde de Milieufederatie actie op een akker bij Brunssum, waar de toekomstige buitenring doorheen zou moeten lopen. Bij die gelegenheid presenteerde de Milieufederatie het nieuwe Limburgse Meldpunt Zuinig op Ruimte.

De Milieufederatie Limburg vindt de toekomstige buitenring rond Heerlen volstrekt overbodig. Om dit te onderstrepen voerde de Milieufederatie actie op een akker bij Brunssum, waar de toekomstige buitenring doorheen zou moeten lopen. Bij die gelegenheid presenteerde de Milieufederatie het nieuwe Limburgse Meldpunt Zuinig op Ruimte.
De Milieufederatie verzet zich tegen de aanleg van die buitenring, omdat het aantal inwoners van de regio rond Heerlen de komende jaren drastisch terugloopt, onder meer als gevolg van de vergrijzing. Daardoor zou de totale mobiliteit afnemen.
Provincie en gemeenten wijzen daarentegen op het groeiende verkeersinfarct tijdens de spits, maar betrokken omwonenden ontkennen dit. ”In vergelijking met andere delen van het land valt de drukte hier reuze mee”, aldus een woordvoerder van de Milieufederatie.
De aanleg van de Buitenring grijpt de Milieufederatie aan als start voor het nieuwe Limburgse meldpunt Zuinig op Ruimte. Het Meldpunt ‘Zuinig op Ruimte’ is een initiatief van de Stichting Natuur en Milieu en de Provinciale Milieufederaties. Ze vragen hiermee aandacht voor het ”verrommelen en dichtslibben van de openbare ruimte in Nederland”.

Reageer op dit artikel