nieuws

Maatlijn met Ink-Rite vervaagt niet

bouwbreed Premium

Maatlijnen uitzetten op een natte ondergrond. Dat is nu mogelijk met Ink-Rite. Een met Wet Weather-inkt gevuld reservoirtje, waarin zich een uitzetdraad op- en afrolt.

E en eenmaal uitgezette lijn zal niet snel uitvlakken, zelfs niet op vochtige vloeren en wanden. Invent Trade uit Lelystad levert het product van de Japanse fabrikant Tajima. Plafond- en wandmonteurs, loodgieters, tegelzetters en (beton)timmerlieden, ze kennen allemaal hetzelfde probleem: maatvoeren op een natte ondergrond is lastig. Een volgens de conventionele methode met kalk gekrijte lijn zal snel vervagen, waardoor werkzaamheden moeten worden opge schort, stelt de importeur. Met Ink-Rite is dit probleem opgelost. De met inkt aangebrachte lijn blijft goed op het oppervlak staan en de weerstand tegen uitvlakken is hoog. De inkt zit in een houder met een sponsje en een zich oprollende draad. Door het sponsmechanisme wordt de lijn voortdurend voorzien van de benodigde inkt. De draad is oprollend tot 7 meter; de totale lengte van de lijn bedraagt 20 meter.
Foto:

Reageer op dit artikel