nieuws

Maastricht krijgt toch zijn campus

bouwbreed Premium

In april volgend jaar kan toch de schop de grond in voor de bouw van de campus naast het academisch ziekenhuis AZM. Het ministerie van VROM ligt niet langer dwars,; binnenkort begint de inspraak. Volgens woningcorporatie Servatius is de strijdbijl tussen ministerie en corporatie nagenoeg begraven. Wel vinden er nog enkele afrondende gesprekken plaats.

In april volgend jaar kan toch de schop de grond in voor de bouw van de campus naast het academisch ziekenhuis AZM. Het ministerie van VROM ligt niet langer dwars,; binnenkort begint de inspraak. Volgens woningcorporatie Servatius is de strijdbijl tussen ministerie en corporatie nagenoeg begraven. Wel vinden er nog enkele afrondende gesprekken plaats.
Het ministerie vond het oorspronkelijke plan te grootschalig, en haalde ook een streep door de geplande sporthal. Eind september sommeerde VROM Servatius nog onmiddellijk te stoppen met de ontwikkeling. Een sporthal en uitbating van commerciële ruimtes is volgens VROM niet het pakkie-an van een corporatie. En VROM en Servatius lagen al overhoop om de bouw van 88 appartementen in Luik.
De gemeente Maastricht is inmiddels begonnen met een artikel 19-procedure, vandaar de inspraak. Het complex moet in 2010 klaar zijn en kost 130 miljoen euro.
Het campusplan, een ontwerp van de Spaanse architect Calatrava, is in vergelijking met het oorspronkelijke ontwerp afgeslankt. Het bouwplan ziet eruit als een liggende Eifeltoren met een lengte van 300 meter en een hoogste punt van bijna 65 meter. Het geraamte bestaat uit een staalconstructie.
Bij de opening in 2010 bestaat het complex uit ruim 500 studentenkamers, 48 kantoorunits, 48 zogenoemde short-stay-appartementen voor studenten die slechts een half jaar in Maastricht studeren, 600 vierkante meter commerciële ruimte en 600 vierkante meter horeca.

Reageer op dit artikel