nieuws

Lucht in kanaal koelt ventilatormotor ABB

bouwbreed Premium

ABB komt met nieuwe ventilatiemotoren zonder eigen koelingsventilator. Deze motoren voor het afvoeren van rookgas halen hun koeling uit de ventilatielucht die ze door een luchtkanaal verplaatsen. Die hoeveelheid is vaak zo groot dat de motoren sneller kunnen draaien zonder dat ze beschadigen door de hogere temperatuur.

ABB komt met nieuwe ventilatiemotoren zonder eigen koelingsventilator. Deze motoren voor het afvoeren van rookgas halen hun koeling uit de ventilatielucht die ze door een luchtkanaal verplaatsen. Die hoeveelheid is vaak zo groot dat de motoren sneller kunnen draaien zonder dat ze beschadigen door de hogere temperatuur.
Volgens de fabrikant kan een installatie om die reden vaak toe met kleinere en dus goedkopere motoren. Het vermogen ligt tussen 0,55 en 560 kilowatt. ABB adviseert de motoren voor het wegwerken van rook in bijvoorbeeld openbare gebouwen en tunnels én voor de standaard ventilatie. De motoren weerstaan twee uur achtereen een omgevingstemperatuur van 400 graden Celsius. ABB volgt de bepalingen van EN12101-3.

Reageer op dit artikel