nieuws

Lafarge strijkt 260 miljoen euro op

bouwbreed Premium

Lafarge trekt zich terug uit de Turkse joint venture Orta Anadolu. De transactie levert het Franse bouwstoffenconcern voor belastingen 260 miljoen euro op. Het aandeel van 50 procent in de onderneming wordt overgenomen door het Portugese bedrijf Cimpor. De andere helft van Orta Anadolu blijft in handen van Yibitas. De joint venture Orta Anadolu werd in 1994 opgericht. Het bedrijf heeft een cementcapaciteit van jaarlijks 3,5 miljoen ton. Tot de onderneming behoren ook twaalf betonfabrieken en twee groeves voor toeslagstof fen, hoofdzakelijk gelegen in Centraal Anatolië. Ondanks het afstoten van de aandelen Orta Anadolu blijft Lafarge – met een accent op de regio rond Marmara – een belangrijke speler op de Turkse markt. Het bedrijf beschikt over tien betonfabrieken, drie groeves en produceert 1,2 miljoen ton klinkers.

Lafarge trekt zich terug uit de Turkse joint venture Orta Anadolu. De transactie levert het Franse bouwstoffenconcern voor belastingen 260 miljoen euro op. Het aandeel van 50 procent in de onderneming wordt overgenomen door het Portugese bedrijf Cimpor. De andere helft van Orta Anadolu blijft in handen van Yibitas. De joint venture Orta Anadolu werd in 1994 opgericht. Het bedrijf heeft een cementcapaciteit van jaarlijks 3,5 miljoen ton. Tot de onderneming behoren ook twaalf betonfabrieken en twee groeves voor toeslagstof fen, hoofdzakelijk gelegen in Centraal Anatolië. Ondanks het afstoten van de aandelen Orta Anadolu blijft Lafarge – met een accent op de regio rond Marmara – een belangrijke speler op de Turkse markt. Het bedrijf beschikt over tien betonfabrieken, drie groeves en produceert 1,2 miljoen ton klinkers.

Reageer op dit artikel