nieuws

Koolstofwapening voor Bos en Lommer

bouwbreed Premium

Terwijl de bewoners vandaag na bijna een halfjaar weer terugkeren in hun flats, zijn medewerkers van Hillen & Roosen druk bezig met het oplijmen van koolstofwapening op de balken van de parkeergarage onder het Bos en Lommerplein. De garage blijft nog zeker een maand dicht. Als begin februari ook de winkeliers kunnen terugkeren, wordt de helft opengesteld. Dan kan ook de markt op het plein, op het dak van de parkeergarage, weer van start. Maar het duurt nog zeker tot juni voordat de complete garage weer in gebruik kan worden genomen. Behalve het oplijmen van koolstofwapening worden ook delen versterkt met staalprofielen en een schoorconstructie die de krachten lager in de bestaande kolommen leiden.

Terwijl de bewoners vandaag na bijna een halfjaar weer terugkeren in hun flats, zijn medewerkers van Hillen & Roosen druk bezig met het oplijmen van koolstofwapening op de balken van de parkeergarage onder het Bos en Lommerplein. De garage blijft nog zeker een maand dicht. Als begin februari ook de winkeliers kunnen terugkeren, wordt de helft opengesteld. Dan kan ook de markt op het plein, op het dak van de parkeergarage, weer van start. Maar het duurt nog zeker tot juni voordat de complete garage weer in gebruik kan worden genomen. Behalve het oplijmen van koolstofwapening worden ook delen versterkt met staalprofielen en een schoorconstructie die de krachten lager in de bestaande kolommen leiden.
Hoe het allemaal zo heeft kunnen komen, wordt nog uitgezocht door een onderzoekscommissie onder voorzitterschap van oud-minister Margreet de Boer. Die onderzoekt het hele bouwproces van de aanvraag van de eerste vergunning tot het moment dat tot evacuatie werd besloten op 11 juli. De commissie presenteert medio januari haar bevindingen.

Reageer op dit artikel