nieuws

Hochtief zoekt naar ideaal zonnehuis

bouwbreed Premium

Hochtief ondersteunt de Technische Universiteit in Darmstadt bij het ontwerpen van woningen die uiterst efficiënt gebruikmaken van zonne-energie. De plannenmakerij in Darmstadt maakt deel uit van de internationale competitie Solar Declathon 2007 waaraan twintig universiteiten deelnemen. De wetenschappers moeten aangeven hoe ze denken hun zonnehuizen te plannen, realiseren en beheren. Naast financiële middelen stelt Hochtief zijn vakkennis ter beschikking.

Hochtief ondersteunt de Technische Universiteit in Darmstadt bij het ontwerpen van woningen die uiterst efficiënt gebruikmaken van zonne-energie. De plannenmakerij in Darmstadt maakt deel uit van de internationale competitie Solar Declathon 2007 waaraan twintig universiteiten deelnemen. De wetenschappers moeten aangeven hoe ze denken hun zonnehuizen te plannen, realiseren en beheren. Naast financiële middelen stelt Hochtief zijn vakkennis ter beschikking.
Organisator van de wedstrijd is het Amerikaanse ministerie van Energie. In de zomer van 2007 vindt de prijsuitreiking plaats in Washington.
Hochtief hecht steeds zwaarder aan de factor milieu. In september kreeg het concern een notering in de duurzame index van Dow Jones. Recent won de onderneming met zijn milieubericht de Duitse Milieurapportage Award 2006.

Reageer op dit artikel