nieuws

Hengelo gaat nieuw stadskantoor bouwen

bouwbreed Premium

Het college van B en W van Hengelo is akkoord gegaan met de bouw van een nieuw stadskantoor in de binnenstad. Het nieuwe onderkomen komt op de plek van het huidige stadskantoor. De oppervlakte bedraagt 12.500 vierkante meter. “Ook de omgeving rond dit gebied krijgt een nieuwe invulling. Het huidige plein wordt getransformeerd tot een horecaplein, om dit centrumdeel een nieuwe impuls te geven”, aldus een gemeentewoordvoerder. Er is nog geen stedenbouwkundig plan gemaakt. Hengelo verwacht dit in mei klaar te hebben. Dan moeten ook de investeringskosten duidelijk zijn. Het college hoopt in 2010 met de daadwerkelijke bouw te beginnen. Een nieuwe parkeergarage maakt deel uit van de herinrichting van het ontwikkelingsgebied. Hengelo verwacht dat de nieuwbouw in 2012 wordt opgeleverd.

Het college van B en W van Hengelo is akkoord gegaan met de bouw van een nieuw stadskantoor in de binnenstad. Het nieuwe onderkomen komt op de plek van het huidige stadskantoor. De oppervlakte bedraagt 12.500 vierkante meter. “Ook de omgeving rond dit gebied krijgt een nieuwe invulling. Het huidige plein wordt getransformeerd tot een horecaplein, om dit centrumdeel een nieuwe impuls te geven”, aldus een gemeentewoordvoerder. Er is nog geen stedenbouwkundig plan gemaakt. Hengelo verwacht dit in mei klaar te hebben. Dan moeten ook de investeringskosten duidelijk zijn. Het college hoopt in 2010 met de daadwerkelijke bouw te beginnen. Een nieuwe parkeergarage maakt deel uit van de herinrichting van het ontwikkelingsgebied. Hengelo verwacht dat de nieuwbouw in 2012 wordt opgeleverd.

Reageer op dit artikel