nieuws

Harde wind houdt brug in A4 open

bouwbreed

De brug in de A4 bleef gistermiddag een uur lang openstaan. Door de harde wind was de open brug op de beveiligingstand gesprongen, waarna die alleen nog handmatig gesloten kon worden.

De brug in de A4 bleef gistermiddag een uur lang openstaan. Door de harde wind was de open brug op de beveiligingstand gesprongen, waarna die alleen nog handmatig gesloten kon worden.
“Het brugdek is in open stand een enorme windvanger”, zegt een woordvoerder van Rijkswaterstaat. “De brug is daarom voorzien van een valbeveiliging. Door de harde wind is de brug daar donderdagmiddag in geschoten.”
Al het verkeer op de A4 was daardoor ter hoogte van Leiden een uur lang volledig gestremd. In beide richtingen volgens de ANWB een file van circa 10 kilometer.
Twee maanden geleden gebeurde precies hetzelfde tijdens de maandagochtendspits. Rijkswaterstaat gaat nu een risicoanalyse uitvoeren samen met de aannemer Bakker Sliedrecht Electro Industrie, die ook verantwoordelijk is voor het onderhoud aan de brug. “Uit de analyse moet blijken of de beveiliging minder gevoelig kan worden afgesteld of dat we een uurtje file bij storm voortaan moeten accepteren”, aldus de woordvoerder.

Reageer op dit artikel