nieuws

Grenzen voor Polen definitief open

bouwbreed Premium

Het kabinet heeft definitief besloten per 1 januari de grenzen open te stellen voor Polen en werknemers uit zeven andere nieuwe EU-lidstaten. Volgens het kabinet is openstelling van de grenzen “gewenst”, omdat het aantal vacatures snel stijgt en het steeds moeilijker wordt voldoende werknemers te vinden in Nederland en de oude lidstaten van de Europese Unie.

Het kabinet heeft definitief besloten per 1 januari de grenzen open te stellen voor Polen en werknemers uit zeven andere nieuwe EU-lidstaten. Volgens het kabinet is openstelling van de grenzen “gewenst”, omdat het aantal vacatures snel stijgt en het steeds moeilijker wordt voldoende werknemers te vinden in Nederland en de oude lidstaten van de Europese Unie.
De ministerraad heeft vrijdag ingestemd met het voorstel van staatssecretaris Van Hoof (sociale zaken) voor openstelling van de grenzen voor werknemers uit Polen, Estland, Hongarije, Letland, Litouwen, Slovenië, Slowakije en Tjechië. Volgens het kabinet zijn er voldoende maatregelen getroffen die moeten voorkomen dat de buitenlandse werknemers oneerlijk concurreren met Nederlandse werknemers.
Vorige week besloot het kabinet de Nederlandse grenzen dicht te houden voor werknemers uit Bulgarije en Roemenië. Deze landen treden volgend jaar toe tot de Europese Unie. Het kabinet is bang dat werknemers uit deze landen massaal naar Nederland komen om hun diensten aan te bieden.

Reageer op dit artikel