nieuws

foto blijdorp

bouwbreed

In Rotterdam werkt aannemerscombinatie Saturn aan één van Nederlands opmerkelijkste metrostations, RandstadRailstation Blijdorp. Met zijn ruim 20 meter diepe bouwput is het niet alleen een van Nederlandse diepste stations, maar is het ook de eerste locatie waar een tunnelboormachine aan de ene kant binnenkwam om via de andere kant weer de grond in te duiken. Om het pad naar de overkant te effenen is daarom een kleine buisring aangelegd die gelijktijdig de aanvoer van de tunnelringen mogelijk maakt. De tunnelboormachine is momenteel enkele honderden meters verwijderd van zijn eindstation, ontvangstschacht Centraal Station. Combinatie Saturn is opgebouwd uit Dura Vermeer Groep en Ed. Züblin.

In Rotterdam werkt aannemerscombinatie Saturn aan één van Nederlands opmerkelijkste metrostations, RandstadRailstation Blijdorp. Met zijn ruim 20 meter diepe bouwput is het niet alleen een van Nederlandse diepste stations, maar is het ook de eerste locatie waar een tunnelboormachine aan de ene kant binnenkwam om via de andere kant weer de grond in te duiken. Om het pad naar de overkant te effenen is daarom een kleine buisring aangelegd die gelijktijdig de aanvoer van de tunnelringen mogelijk maakt. De tunnelboormachine is momenteel enkele honderden meters verwijderd van zijn eindstation, ontvangstschacht Centraal Station. Combinatie Saturn is opgebouwd uit Dura Vermeer Groep en Ed. Züblin.

Reageer op dit artikel