nieuws

Foamglas Ready Block isoleert begaanbaar dak

bouwbreed Premium

Foamglas heeft een nieuw thermisch isolatiesysteem voor platte begaanbare daken. Het bedrijf ontwikkelde deze Ready Block voor toepassing op een klein dakoppervlak, zoals uitbouwen, balkons, patio’s en dakterrassen.

Dergelijke ruimten zullen in woongebieden steeds intensiever worden gebruikt, verwacht de producent. De dakisolatie bestaat uit platen van cellulair glas van 60 x 60 centimeter. Ze zijn water- en waterdampdicht, drukvast, maat- en vormvast en onbrandbaar.
De platen worden met koude bitumineuze kleefstof onderling en aan de ondergrond verkleefd. Hierbij worden de platen in halfsteens verband verwerkt. De bovenzijde wordt vervolgens afgewerkt met bitumen en voorzien van een wegbrandfolie, waarop rechtstreeks een bitumineuze dakbedekking kan worden gebrand.
In combinatie met een volledig verkleefde tweelaagse bitumineuze dakbedekking ontstaat een dakbedekkingsconstructie, die voor honderd procent ondoordringbaar is voor water en die een altijd (voor de levensduur van het gebouw) gelijkblijvende isolatiewaarde behoudt. Het daksysteem is bestand tegen allerlei biologische invloeden, zoals micro-organismen, knaagdieren en insecten. Daarbij is het materiaal schimmel- en rotvrij.
Ready Block is bestand tegen alle gewone vloeibare en gasvormige zuren. Het materiaal is onbrandbaar volgens NEN 6064 en heeft de Eurobrandklasse A1 (onbrandbaar) volgens NEN EN 13501. Foamglas draagt niet bij aan brandvoortplanting en geeft geen rookontwikkeling.

Reageer op dit artikel