nieuws

Extra bijdrage Gelderland voor Nijmeegse stadsbrug

bouwbreed Premium

Provinciale Staten van Gelderland leggen een bedrag van 30 miljoen euro op tafel voor de aanleg van de nieuwe tweede Stadsburg over de Waal in Nijmegen. Volgens de gemeente is dit een belangrijke bijdrage aan de financiering van de brug, die in totaal 261 miljoen euro kost.

De gemeente Nijmegen, de provincie en de regio besloten in 2004 om in de stad een tweede brug over de Waal aan te leggen. In combinatie met de verbreding van de A50 moet de brug bijdragen aan een goede bereikbaarheid van de regio. Voor Nijmegen is de geplande Stadsbrug belangrijk om het nieuwe stadsdeel de Waalsprong te verbinden met de bestaande stad. Bovendien houdt de brug Nijmegen bereikbaar wanneer tijdens het terugleggen van de dijk bij Lent de bestaande Waalbrug deels buiten gebruik is.
Eerder stelde het Rijk al 160 miljoen euro beschikbaar om onder meer als compensatie voor de teruglegging van de dijk een tweede oeververbinding te kunnen aanleggen. Een deel van het bedrag wordt verder besteed om de infrastructuur in het gebied te verbeteren. Door de bijdragen van het Rijk, de provincie Gelderland, de stadsregio Arnhem-Nijmegen en de gemeente Nijmegen is de financiering van de twee brug vrijwel rond.
Naar verwachting beginnen de werkzaamheden aan de brug in 2009. In 2012 moet de Stadsburg klaar zijn.

Reageer op dit artikel