nieuws

Corporaties bouwen 17 procent meer huizen

bouwbreed

Corporaties hebben vorig jaar 18.495 huurwoningen gebouwd. Dat blijkt uit cijfers van Aedes. Ten opzichte van een jaar eerder is de productie met 17 procent gestegen. De stijgende lijn van het productievolume vlakt daarmee sterk af. In 2004 nam de productie in vergelijking met het voorgaande jaar met 50 procent toe. Het aantal door corporaties aangekochte woningen is vorig jaar gestegen naar 5.230. Tegenover de aankopen staat een verkoopprogramma van 18.720 woningen. Een lichte toename in vergelijking met 2004 toen niet meer dan 18.390 corporatiewoningen van eigenaar wisselden. Van de verkochte woningen is 92 procent aan de zittende huurder of een nieuwe bewoner overgedaan. Het resterende deel is verkocht aan collega-corporaties.

Corporaties hebben vorig jaar 18.495 huurwoningen gebouwd. Dat blijkt uit cijfers van Aedes. Ten opzichte van een jaar eerder is de productie met 17 procent gestegen. De stijgende lijn van het productievolume vlakt daarmee sterk af. In 2004 nam de productie in vergelijking met het voorgaande jaar met 50 procent toe. Het aantal door corporaties aangekochte woningen is vorig jaar gestegen naar 5.230. Tegenover de aankopen staat een verkoopprogramma van 18.720 woningen. Een lichte toename in vergelijking met 2004 toen niet meer dan 18.390 corporatiewoningen van eigenaar wisselden. Van de verkochte woningen is 92 procent aan de zittende huurder of een nieuwe bewoner overgedaan. Het resterende deel is verkocht aan collega-corporaties.

Reageer op dit artikel