nieuws

Commotie over 80 meter hoge woontoren

bouwbreed Premium

Het plan van Schultink Ontwikkeling om aan de rand van de Drentse gemeente Hoogeveen een 80 meter hoge woontoren te bouwen, heeft voor veel commotie gezorgd.

Het plan van Schultink Ontwikkeling om aan de rand van de Drentse gemeente Hoogeveen een 80 meter hoge woontoren te bouwen, heeft voor veel commotie gezorgd.
Via een publieke hoorzitting wil de gemeenteraad duidelijkheid verschaffen over de plannen en de protesterende burgers aan het woord laten.
De toren wordt het hoogste gebouw van Drenthe. Het gemeentebestuur is enthousiast. Een duidelijk herkenbaar gebouw is goed voor het imago van de stad. Maar omwonenden van de bouwlocatie aan de Zuidwoldigerweg denken er heel anders over. De woontoren past in hun ogen totaal niet in het landschap. Bovendien zal dagcentrum Wendakkers moeten wijken. Er zijn inmiddels felle protesten gerezen en acties aangekondigd.
In de torenflat komen appartementen waar de bewoners uitzicht hebben op het beekdal van het Oude Diep.
Het plan is al grotendeels op haalbaarheid onderzocht. Wel zal het bestemmingsplan moeten worden gewijzigd. Op 11 december wordt de raad in een besloten vergadering nader over de plannen geïnformeerd. Daarna volgt een hoorzitting waarin de voor- en tegenstanders onder de inwoners hun stem kunnen laten horen.

Reageer op dit artikel