nieuws

Brug in A4 voorlopig niet open in spits

bouwbreed

– De brug in de A4 over de Oude Rijn bij Hoogmade gaat de komende dagen in de spits niet meer open. Dit zei een woordvoerder van Rijkswaterstaat gisteren.

– De brug in de A4 over de Oude Rijn bij Hoogmade gaat de komende dagen in de spits niet meer open. Dit zei een woordvoerder van Rijkswaterstaat gisteren.
Maandag leidde de openstaande brug tot lange files in beide richtingen omdat de brug niet meer dicht ging. Een week eerder en begin oktober was dit ook het geval. De brug was toen volgens Rijkswaterstaat in de valbeveiliging gesprongen, doordat het te hard waaide. Het is niet zeker of de harde wind ook maandag de storing veroorzaakte.
“Een monteur heeft de brug bekeken, maar kon niets vinden”, zei de woordvoerder. Rijkswaterstaat heeft nu besloten de brug de komende dagen in de spits, tussen 7 en 10 uur ’s ochtends en 4 en 7 uur ’s middags, niet meer open te doen. De brug kan voor de scheepvaart alleen nog op afroep worden bediend. Een monteur kijkt dan mee om de draaiing te onderzoeken en de brug handmatig te sluiten als dat nodig is.
Rijkswaterstaat gaat daarnaast ’s avonds proefdraaien in bijzijn van een monteur. De windmeters op de brug worden eveneens nagekeken.

Reageer op dit artikel