nieuws

Bouwvakarbeiders uit Italië, toen al hot item

bouwbreed Premium

Rede van C. A. Kruis van het Rijksarbeidsbureau: “[…] De Nederlandsche werknemer behoudt de voorrang. Is er een Nederlandschen arbeidskracht bereid en in staat, de functie in kwestie te vervullen, dan komt een buitenlander niet in aanmerking. Men dient zich af te vragen: “Vereischt het Nederlandsche belang inderdaad, dat deze werknemer in ons land wordt toegelaten?” Kan deze vraag niet volmondig bevestigend beantwoord worden, dan dient afwijzend te worden geadviseerd.” (13-09-1946)

Rede van C. A. Kruis van het Rijksarbeidsbureau: “[…] De Nederlandsche werknemer behoudt de voorrang. Is er een Nederlandschen arbeidskracht bereid en in staat, de functie in kwestie te vervullen, dan komt een buitenlander niet in aanmerking. Men dient zich af te vragen: “Vereischt het Nederlandsche belang inderdaad, dat deze werknemer in ons land wordt toegelaten?” Kan deze vraag niet volmondig bevestigend beantwoord worden, dan dient afwijzend te worden geadviseerd.” (13-09-1946)

Reageer op dit artikel