nieuws

Betuweroute minimaal twee maanden vertraagd

bouwbreed

Het duurt nog minimaal twee maanden voordat de eerste goederentreinen over de Betuwelijn kunnen rijden. Minister Peijs (verkeer) stuurde donderdag een brief naar de Tweede Kamer met de mededeling dat de geplande datum van 2 januari om technische redenen onhaalbaar is. Ze wil het parlement alleen vertrouwelijk informeren over de problemen met de tunneltechnische intallaties. GTI en Imtech ondervinden vooral tegenslag bij de 8 kilometer lange Sophiatunnel.

Het duurt nog minimaal twee maanden voordat de eerste goederentreinen over de Betuwelijn kunnen rijden. Minister Peijs (verkeer) stuurde donderdag een brief naar de Tweede Kamer met de mededeling dat de geplande datum van 2 januari om technische redenen onhaalbaar is. Ze wil het parlement alleen vertrouwelijk informeren over de problemen met de tunneltechnische intallaties. GTI en Imtech ondervinden vooral tegenslag bij de 8 kilometer lange Sophiatunnel.

Reageer op dit artikel