nieuws

B eter melden op vrijdag gunstig voor verzuimcijfers

bouwbreed Premium

Zieke werknemers melden zich steeds vaker op vrijdag beter. Dat blijkt uit onderzoek van Arbodienst Maetis onder 40.000 klanten.

Het is gunstig voor de verzuimcijfers als werknemers op vrijdag alweer aan het werk gaan. De maandag is nog steeds de dag waarop werknemers zich het vaakst ziek melden.
Bij Mætis houden bedrijfsartsen een proef om werknemers op vrijdag aan het werk te krijgen na een ziekteperiode. Vrijdag is volgens de Arbodienst een rustige dag om weer te beginnen. De werknemer heeft vervolgens een weekend om eventuele ‘restklachten’ op te vangen en kan de maandag erop weer fit aan de slag. In de afgelopen twee jaren meldden werknemers zich minder vaak ziek, maar ze bleven gemiddeld wel langer thuis. De gemiddelde verzuimduur per werknemer is met ruim 0,7 procent gestegen naar 23,2 dagen per jaar. Die stijging is vooral te danken aan de toename van het aantal medewerkers dat langer dan een jaar thuis zit.

Reageer op dit artikel