nieuws

Automall: dagje uit voor het hele gezin

bouwbreed Premium

Tien verschillende autodealers onder één dak, aangevuld met horeca, winkels en leisure. De Automall, die in 2008 of 2009 op de Noorderhelling in Rotterdam IJsselmonde, vlak bij de Kuip, moet verrijzen, biedt ‘een dagje uit voor het hele gezin’. De Automall is een gezamenlijk concept van BAM Vastgoed en Fortis Vastgoed. ”Jaren geleden hebben wij met dit idee een prijsvraag gewonnen over wat er met de betreffende locatie moet gebeuren”, licht Arthur IJsseldijk van BAM Vastgoed toe. “De markt was er toen alleen niet naar om het ook echt uit te voeren. Nu maken we eigenlijk een doorstart.”

Tien verschillende autodealers onder één dak, aangevuld met horeca, winkels en leisure. De Automall, die in 2008 of 2009 op de Noorderhelling in Rotterdam IJsselmonde, vlak bij de Kuip, moet verrijzen, biedt ‘een dagje uit voor het hele gezin’. De Automall is een gezamenlijk concept van BAM Vastgoed en Fortis Vastgoed. ”Jaren geleden hebben wij met dit idee een prijsvraag gewonnen over wat er met de betreffende locatie moet gebeuren”, licht Arthur IJsseldijk van BAM Vastgoed toe. “De markt was er toen alleen niet naar om het ook echt uit te voeren. Nu maken we eigenlijk een doorstart.”
De locatie is een lastige, aldus IJsseldijk: een lange strip, weinig diepte, met aan de ene kant een industrieterrein, en aan de andere kant een woonwijk. “Daardoor krijgt het gebouw een langgerekte gevel. Het moet wel een opvallend gebouw worden, wat vanaf de A16 te zien is.”

Reageer op dit artikel