nieuws

Arnhem vecht beslag op Gelredome aan

bouwbreed Premium

De gemeente Arnhem spant een kort geding aan tegen het evenementenbureau Gelredome om de beslaglegging op stadion Gelredome op te heffen.

Arnhem wil het stadion voor 16,5 miljoen euro verkopen aan projectontwikkelaar Eurocommerce. Uit protest tegen die verkoop liet het evenementenbedrijf Gelredome, dat het stadion exploiteert, beslag leggen op het multifunctionele complex. Daardoor kan de verkoop niet doorgaan.
Het evenementenbureau wil met de beslaglegging zijn eigen positie veiligstellen. Het bedrijf meent daarnaast dat het zelf nog een bod mag uitbrengen op het stadion. De gemeente Arnhem wil dat de rechter de beslaglegging opheft, zodat het stadion verkocht kan worden aan Eurocommerce. De gemeenteraad ging in november akkoord met de verkoop.
Arnhem is sinds 2003 eigenaar van Gelredome.

Reageer op dit artikel