nieuws

Almere wil 25.000 vrije kavels uitgeven

bouwbreed Premium

Almere start een landelijke pilot door het vrijgeven van 3000 vrije verschillende kavels in de komende twee jaar.

Almere start een landelijke pilot door het vrijgeven van 3000 vrije verschillende kavels in de komende twee jaar.
Als het project aanslaat, wil de stad die volwassen en veelzijdig wil worden het aantal kavels voor particuliere opdrachtgevers opvoeren tot 25.000. Als het aan Almere, Neprom en SEV (ontwikkelt innovatieve woonoplossingen) ligt, wordt Almere de eerste stad in Nederland die zich volledig richt op particulier opdrachtgeversschap. Aan de hand van een nog te ontwikkelen staalkaart moet de jonge stad een soort paradijs worden voor mensen die naar eigen inzicht, op eigen grond, individueel of samen willen bouwen.
In Almere worden al jarenlang woningen gebouwd op vrije kavels. Tot dusverre kwamen er op deze manier ongeveer 3000 woningen tot stand. De omvang van het project waarvan de eerste 150 kavels in de wijken Noorderplassen West en de Stripheldenbuurt binnenkort in de verkoop gaan, is wel uniek. Tot nu toe werden er in Almere circa 200 woningen door particuliere opdrachtgevers ontwikkeld. Op 20 december presenteert wethouder Adri Duijvensteijn de plannen.

Reageer op dit artikel