nieuws

Aanbesteding voor sanering Otapan

bouwbreed

Asbestsaneringsbedrijven kunnen sinds begin deze week inschrijven op de asbestsanering van het sloopschip de Otapan. De sanering is voorzien in februari volgend jaar.

Asbestsaneringsbedrijven kunnen sinds begin deze week inschrijven op de asbestsanering van het sloopschip de Otapan. De sanering is voorzien in februari volgend jaar.
Het ministerie van VROM is nog bezig met de inventarisatie van het schip en de hoeveelheid asbest aan boord. Uit de inventarisatie moet blijken hoe veel de asbestsanering gaat kosten. Om geen tijd te verliezen heeft VROM besloten nu al met de aanbestedingsprocedure te beginnen. Half januari wil het departement besluiten welk bedrijf de sanering gaat doen. Het is de bedoeling dat de klus mei volgend jaar klaar is waarna het schip, dat nu nog in Amsterdam ligt, naar Turkije gaat om te worden gesloopt.

Reageer op dit artikel