nieuws

Aanbesteding Surinamerivier

bouwbreed

De Maritieme Autoriteit Suriname (MAS) doet momenteel onderzoek naar mogelijkheden om de Surinamerivier uit te diepen. In de loop van volgend jaar moet de openbare aanbesteding plaatsvinden.

Boskalis is een van de bedrijven die zal worden gevraagd om in te schrijven. De Surinamerivier verbindt de hoofdstad Paramaribo met de Atlantische Oceaan en is van groot economisch belang. Grotere schepen kunnen echter alleen half geladen de haven in Paramaribo bereiken omdat de vaargeul in de loop der jaren is dichtgeslibd. Deskundigen waarschuwen bovendien dat binnen tien jaar de monding van de rivier zo ondiep zal zijn, dat in- en uitvaren onmogelijk wordt.
Volgens een zegsman van de MAS wordt nu de laatste hand gelegd aan een definitie studie, maar moet nog worden uitgezocht hoe het omvangrijke project wordt gefinancierd. “We gaan daar onder meer met de Europese Unie over praten. De verwachting is dat we hier wel uitkomen en in de loop van volgend jaar de aanbesteding kunnen houden. Daarvoor zullen we internationale bedrijven uitnodigen, waartoe uiteraard ook Boskalis behoort. Zij behoren tot de top in de wereld en ze hebben bovendien al ruime ervaring opgedaan in Suriname.”

Reageer op dit artikel