nieuws

Aanbesteding gebouw waterschap mislukt

bouwbreed Premium

De aanbesteding voor een nieuw hoofdkantoor van het waterschap Roer- en Overmaas in Sittard is mislukt. Niet alleen waren er slechts twee inschrijvers, de inschrijvingsbedragen van deze aanbieders waren zo hoog dat het schap twijfelt over de marktwerking.

Bovendien voegden de inschrijvers het K-formulier niet bij de aanbestedingspapieren, waardoor de aanbesteding niet rechtsgeldig is. Het K-formulier is vereist als verklaring dat de inschrijving niet tot stand is gekomen in strijd met het Europese mededingingsrecht. Het schap benadrukt dat het niet uitgaat van mogelijke fraude of van prijsafspraken. “Het marktprincipe van concurrentie heeft hier blijkbaar niet gewerkt”, reageert directeur Frank Wesdijk. “Wij gingen uit van een bedrag van 7,5 miljoen euro. De inschrijvingen lagen daar zeer ver boven. Dit kan meer oorzaken hebben, bijvoorbeeld een gebrek aan werkhonger bij de inschrijvers of de uitstekende economische situatie in de bouwwereld”.
Het schap heeft de procedure stopgezet. Het bestuur beraadt zich over de consequenties, omdat de huisvestingsproblemen moeten worden opgelost.

Reageer op dit artikel