nieuws

182 meter aluminium dak metrostation gejat

bouwbreed

“Onverlaten hebben het 182 meter lange dak van het metrostation Wilson Ave in de New Yorkse wijk Brooklyn gestolen. Daarmee wordt het één van de meest opmerkelijkste berichten in Cobouw van deze periode.

“Onverlaten hebben het 182 meter lange dak van het metrostation Wilson Ave in de New Yorkse wijk Brooklyn gestolen. Daarmee wordt het één van de meest opmerkelijkste berichten in Cobouw van deze periode.
De dieven, zo schrijft de krant op 15 augustus 1991, kregen ruimschoots de mogelijkheid om het dak van de aluminium platen te ontdoen. Het station lag namelijk nabij een begraafplaats. “Van een levendig metrogebruik is daardoor weinig sprake”, zo schrijft de verslaggever. Het is onduidelijk of de dieven ooit zijn gepakt of dat het dak is teruggevonden.”

Reageer op dit artikel