nieuws

Vorkheftruckdivisie Linde naar Amerikanen

bouwbreed Premium

D e Duitse producent van industriële gassen Linde verkoopt zijn vorkheftruckdivisie ­Kion. De Amerikaanse investeringsmaatschappij KKR en zakenbank Goldman Sachs worden voor 4 miljard euro de nieuwe eigenaren van het bedrijfsonderdeel.

D e Duitse producent van industriële gassen Linde verkoopt zijn vorkheftruckdivisie ­Kion. De Amerikaanse investeringsmaatschappij KKR en zakenbank Goldman Sachs worden voor 4 miljard euro de nieuwe eigenaren van het bedrijfsonderdeel.
Linde verkoopt de divisie om zich volledig te richten op de productie van industriële gassen. Eerder dit jaar kocht Linde voor 8,2 miljard pond sterling zijn Britse rivaal BOC. Daarmee werd het Duitse bedrijf de grootste producent van industriële gassen ter wereld.
Bij Kion werken 20.000 mensen aan vorkhefttrucks en industriële gereedschappen van de merken Linde, Still en OM. Analisten vinden dat Linde een goede prijs heeft gekregen voor Kion. Zij vonden 3,5 miljard euro een reëel bedrag voor de divisie. Op de middellange termijn willen KKR en Goldman Sachs het bedrijf naar de beurs brengen. De overname moet nog goed worden gekeurd door diverse mededingin gsautoriteiten.

Reageer op dit artikel