nieuws

Vooral bouwsector profiteert van economisch herstel

bouwbreed

De investeringen in het derde kwartaal liggen 6,1 procent hoger dan een jaar geleden. De bouw is volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek nadrukkelijk een van de sectoren die duidelijk profiteert. De uitgaven voor infrastructuur en woningbouw liggen flink hoger.

Het CBS registreert in het derde kwartaal een groei van de Nederlandse economie met 2,6 procent tot 127 miljard euro. Belangrijkste pijler onder de toename is de export. Dankzij de aantrekkende economie steeg het aantal banen met 84.000 tot 7,6 miljoen.
De huishoudens besteedden 2 procent meer dan in het derde kwartaal van 2005. Het geld gaat vooral naar duurzame consumptiegoederen.
Het Beierse instituut Ifo constateert dat in de euro-landen voor het vierde achtereenvolgende kwartaal het economisch klimaat licht verslechterde. De daling is uitsluitend het gevolg van de minder optimistische verwachtingen voor het komende halfjaar. De mening over de actuele economische situatie verbeterde opnieuw en is beter dan afgelopen vijf jaar het geval was. De stemming in de Benelux, Duitsland en Oostenrijk steekt positief af bij het Europese gemiddelde.

Reageer op dit artikel