nieuws

Vier ontwerpen voor stadsbrug Nijmegen

bouwbreed

De nieuwe stadsburg over de Waal in Nijmegen wordt mogelijk een hangbrug. Via een Europese aanbesteding zijn drie ingenieursbureaus uitgekozen naar de technische en financiële haalbaarheid van in totaal vier brugtypen.

Nijmegen besloot in mei tot een studie naar een tweede stadsbrug. Een studieopdracht naar een tuibrug, zoals de Waalbrug bij Ewijk, is gegund aan Movares Nederland, een boogbrug, als de bestaande Waalbrug in Nijmegen, aan Royal Haskoning. Een kokerliggerbrug, te vergelijken met de Rijnbrug, wordt onderzocht door IV-Infra. Bovendien mochten de ontwerpers als vrije keus met een extra optie komen. De door IV-Infra voorgestelde hangbrug voegt volgens Nijmegen het meest toe aan de studieopdracht. Dit ontwerp komt overeen met de Rijnbrug bij Emmerich.
De onderzoeken moeten in maart volgend jaar klaar zijn.

Reageer op dit artikel