nieuws

Verbreding N50 een maand eerder klaar

bouwbreed Premium

De hermetische afsluiting van de N50 tussen Zwolle en Kampen duurt een maand korter dan gepland, omdat de werkzaamheden zeer voorspoedig verlopen. Op 25 november wordt de autoweg weer voor het verkeer opengesteld, meldde Rijkswaterstaat vrijdag. Oorspronkelijk zou de weg pas op 22 december opengaan.

De hermetische afsluiting van de N50 tussen Zwolle en Kampen duurt een maand korter dan gepland, omdat de werkzaamheden zeer voorspoedig verlopen. Op 25 november wordt de autoweg weer voor het verkeer opengesteld, meldde Rijkswaterstaat vrijdag. Oorspronkelijk zou de weg pas op 22 december opengaan.
Het warme weer tijdens de eerste weken na de afsluiting op 16 oktober zorgde ervoor dat de 150 wegwerkers de klus sneller klaarden.
Rijkswaterstaat wil in de toekomst indien mogelijk vaker wegen voor korte duur hermetisch afsluiten voor werkzaamheden. Volgens Rob de Bruijn, projectmanager N50 van Rijkswaterstaat, zorgt zo’n hermetische afsluiting voor betere veiligheid tijdens de werkzaamheden. “Niet alleen voor de wegwerkers, maar ook voor de weggebruikers. Bij langdurige werkzaamheden op wegen die alleen op bepaalde tijden zijn afgesloten, moet de weggebruiker bij elke fase in het project wennen aan een nieuwe verkeerssituatie, met alle gevolgen van dien.”
De N50 wordt verbreed omdat op de weg veel dodelijke ongevallen plaatsvonden. De autoweg krijgt een extra rijstrook die afwisselend voor beide rijrichtingen beschikbaar komt. Er zijn plannen om de N50 in de toekomst om te vormen tot een autosnelweg.

Reageer op dit artikel