nieuws

Urk wil verzakkingen tegengaan met flugzand

bouwbreed

Gemeente Urk gaat vanaf volgend jaar de grondverzakkingen in het dorp aanpakken. De eeuwenoude uiterwaarden van de Vecht, die langs het dorp lopen, hebben de grond in sommige delen van het dorp tot wel 80 centimeter in laten klinken. De gemeente wil Flugzand uit Duitsland in gaan zetten om de gezakte delen op te hogen, maar zoekt ook alternatieven. Flugzand is een fijnkorrelig materiaal, dat uit poreuze korrels bestaat. Het is lichter dan normaal zand.

Gemeente Urk gaat vanaf volgend jaar de grondverzakkingen in het dorp aanpakken. De eeuwenoude uiterwaarden van de Vecht, die langs het dorp lopen, hebben de grond in sommige delen van het dorp tot wel 80 centimeter in laten klinken. De gemeente wil Flugzand uit Duitsland in gaan zetten om de gezakte delen op te hogen, maar zoekt ook alternatieven. Flugzand is een fijnkorrelig materiaal, dat uit poreuze korrels bestaat. Het is lichter dan normaal zand.

Reageer op dit artikel