nieuws

Ultralichte eénasser Broshuis draait zich overal in

bouwbreed

Een ultralichte alleskunner noemt Broshuis zijn XS. Deze éénassige dieplader draagt lasten tot 20 ton zwaar en tot 12.400 millimeter lang. De laadvloer is 350 millimeter hoog en kan 50 millimeter hoger of lager worden gezet.

De trailerbouwer uit Kampen adviseert de XS voor het transport van bijvoorbeeld mobiele kantoren, beton- en staalconstructies en containers. De gangbare twee-assige diepladers blijken in de praktijk minder efficiënt voor het vervoer van lichte ladingen. Niet in de laatste plaats omdat de besturing tekortschiet. De Kampense constructeur verbetert de wendbaarheid van de XS met een zogeheten molenbesturing. Die geeft de as naar links en naar rechts een uitslag van 50 graden. Broshuis brengt de leidingen voor hydraulica, perslucht en elektra als een zogeheten energieketting onder in de hoofdliggers. De fabrikant bouwde de dieplader voor M.J. van Riel uit Tilburg.

Reageer op dit artikel