nieuws

THK doet liftdeur stiller open en dicht

bouwbreed

Automatische deuren in bijvoorbeeld liftkooien en entrees schuiven stiller open en dicht met de nieuwe lineaire aandrijvingen van THK. In de berekening van de fabrikant halveren zijn mechanieken het lawaai dat bewegende deuren maken. Dat maakt deze aandrijvingen volgens de producent geschikt voor ‘stille’ toepassingen in bijvoorbeeld ziekenhuizen en bibliotheken. De kleinere varianten worden boven de deur gemonteerd. Daarmee blijft er meer ruimte over voor de deur en verbetert de aanblik van bijvoorbeeld volledig beglaasde entrees. De aandrijvingen van de series SNS en SHS geleiden een deur op vier punten die het gewicht van de deur evenredig verdelen. De deur blijft volgens THK op die manier altijd in het spoor en kan niet vastlopen. De geleiding van de aandrijving heeft de vorm van een platgeslagen kogellager. Deze zogeheten kogelketting vermindert de wrijving en bevordert de smering tussen de kogels. Daarmee vermindert ook het lawaai van de bewegende deur.

Automatische deuren in bijvoorbeeld liftkooien en entrees schuiven stiller open en dicht met de nieuwe lineaire aandrijvingen van THK. In de berekening van de fabrikant halveren zijn mechanieken het lawaai dat bewegende deuren maken. Dat maakt deze aandrijvingen volgens de producent geschikt voor ‘stille’ toepassingen in bijvoorbeeld ziekenhuizen en bibliotheken. De kleinere varianten worden boven de deur gemonteerd. Daarmee blijft er meer ruimte over voor de deur en verbetert de aanblik van bijvoorbeeld volledig beglaasde entrees. De aandrijvingen van de series SNS en SHS geleiden een deur op vier punten die het gewicht van de deur evenredig verdelen. De deur blijft volgens THK op die manier altijd in het spoor en kan niet vastlopen. De geleiding van de aandrijving heeft de vorm van een platgeslagen kogellager. Deze zogeheten kogelketting vermindert de wrijving en bevordert de smering tussen de kogels. Daarmee vermindert ook het lawaai van de bewegende deur.

Reageer op dit artikel