nieuws

Steenfabriek Utrecht wordt cultuurpodium

bouwbreed Premium

De voormalige steenfabriek Bosscherwaarden bij Wijk bij Duurstede wordt herontwikkeld. GS van Utrecht trekken hiervoor 1 miljoen euro uit.

De voormalige steenfabriek Bosscherwaarden bij Wijk bij Duurstede wordt herontwikkeld. GS van Utrecht trekken hiervoor 1 miljoen euro uit.
De Bosscherwaarden behoort tot de belangrijkste industriële monumenten in de provincie. De fabriek sloot in 1991 en is nog relatief gaaf. Het Utrechts Landschap heeft een plan voor de fabriek, die voor publiek vrij toegankelijk moet worden en als cultuurpodium kan dienen. De locomotiefstalling krijgt een nieuw dak, een aantal hallen wordt gesloopt. Het casco van de oudste hal blijft behouden voor zomerse culturele evenementen. In de ringoven komen tentoonstellingen.
Het plan vergt ruim 1,4 miljoen euro. Beheer exploitatie liggen bij Het Utrechts Landschap.

Reageer op dit artikel