nieuws

Snel glasvezel leggen met Brits Focus-systeem

bouwbreed Premium

Glasvezelverbinding en leggen zonder de straat open te breken: H2O Networks uit het Britse St. Asaph zegt dat te kunnen met zijn nieuwe Focus-systeem. Bij dit Fibre Optical Underground Sewer System worden de kabels in rioolbuizen gelegd. Het aanlegtempo neemt daarmee in de berekening van het bedrijf toe met ruim 80 procent. Het netwerk dat uit de kabels wordt samengesteld kan op die manier binnen enkele weken in bedrijf komen.

Glasvezelverbinding en leggen zonder de straat open te breken: H2O Networks uit het Britse St. Asaph zegt dat te kunnen met zijn nieuwe Focus-systeem. Bij dit Fibre Optical Underground Sewer System worden de kabels in rioolbuizen gelegd. Het aanlegtempo neemt daarmee in de berekening van het bedrijf toe met ruim 80 procent. Het netwerk dat uit de kabels wordt samengesteld kan op die manier binnen enkele weken in bedrijf komen.
In de rioolbuizen liggen de kabels ook op een grotere diepte zodat ze minder snel beschadigd raken. De kabels moeten zodanig gelegd dat ze de stroming in het riool niet verstoren. Daarbij moeten de kabels robuust genoeg zijn om zonder verankering op hun plek te blijven liggen. En niet in de laatste plaats moeten ze bestand zijn tegen ratten. H2O Networks rekent een kleine 6 euro per meter gelegde kabel.

Reageer op dit artikel