nieuws

Saxion investeert in scholen Deventer en Enschede

bouwbreed

De Saxion Hogeschool gaat een nieuw onderwijspand bouwen vlak bij de huidige locatie in Enschede. De hogeschool komt ruimte tekort voor de groeiende stroom studenten. De bouw begint medio 2007 en is naar verwachting in de zomer 2008 klaar. Ook in Deventer wordt de entree en de ontvangsthal verruimd.

Met de nieuwbouw en verbouwing van onderwijsruimten op de hogeschool is 30 miljoen euro gemoeid. De apart staande hoogbouw met een vloeroppervlakte van 8500 vierkante meter is bedoeld voor studenten van de academie Toegepaste Kunst & Techniek en wordt voor een deel verhuurd aan studenten van het ROC.
Verder gaat Saxion volgend jaar de stadscampus in Enschede ingrijpend verbouwen. De onderwijsruimten worden aangepast aan de nieuwe onderwijsvisie waarbij de student steeds meer zijn eigen studieroute bepaalt. Dat betekent dat er meer ruimtes komen die kunnen worden afgesloten voor geconcentreerd leren en aan de andere kant transparante ruimtes om in een open omgeving kennis uit te wisselen. Overigens zal de buitengevel van de nieuwbouw hoofdzakelijk bestaan uit glas.
Ook in Deventer gaat Saxion uitbreiden. Aan de achterzijde van het massieve gebouw aan de Handelskade wordt een nieuwe glazen hoofdingang en ontvangsthal gebouwd van vijf verdiepingen hoog. Daarmee krijgt Saxion een volwaardige hoofdingang aan de kant van het spoor waar dagelijks vele bezoekers uitstappen. Het plein voor de nieuwe hoofdingang wordt een amfitheater waar optredens kunnen worden verzorgd. De verbouwing loopt gelijk op met de vernieuwbouw in Enschede.

Reageer op dit artikel