nieuws

Rotterdam verkoopt ‘kluswoningen’

bouwbreed Premium

Kopers van 169 Rotterdamse ‘kluswoningen’ gaan het komend jaar hun goedkoop verworven woningen volledig opknappen. Een overeenkomst die de gemeente sloot met twee kopersverenigingen verplicht hen daartoe.

Kopers van 169 Rotterdamse ‘kluswoningen’ gaan het komend jaar hun goedkoop verworven woningen volledig opknappen. Een overeenkomst die de gemeente sloot met twee kopersverenigingen verplicht hen daartoe.
In de strijd tegen verpaupering heeft de gemeente in Rotterdam-Zuid en Spangen sterk verwaarloosde huizen aangekocht. Dankzij een subsidie van het ministerie van VROM konden zeventig ervan tegen een sterk gereduceerde prijs worden verkocht. Kopers werden geselecteerd uit een groep van ruim tweeduizend belangstellenden die zich afgelopen zomer aanmeldden voor een ‘doe-het-zelfhuis’. De kopers moeten hun woning van binnen en van buiten opknappen en moeten lid worden van een collectieve vereniging van eigenaren. Hulp is er van een coach van Steunpunt Wonen en een architect.
Het project moet bijdragen aan variatie en kwaliteit van het Rotterdamse woningbestand en kansen bieden aan starters en zelfbouwers. In januari wordt opnieuw een aantal ‘klushuizen’ op de markt gebracht.

Reageer op dit artikel