nieuws

Resultaat Wereldhave sterk beïnvloed door kantoorverkoop

bouwbreed Premium

Wereldhave heeft in de eerste negen maanden van het jaar een winst geboekt van 185,4 miljoen euro. Het resultaat is sterk beïnvloed door kantoorpanden te verkopen.

Wereldhave had op 30 september vastgoed ter waarde van 2263 miljoen euro in portefeuille. Eind 2005 stond 2323 miljoen euro aan bezittingen in de boeken. De vastgoedportefeuille werd in de eerste driekwart van het jaar met 81 miljoen euro opgewaardeerd. Koersverschillen hadden een negatief effect van 24 miljoen euro op de waarde van de portefeuille.
In Washington kocht Wereldhave op 7 november voor 131,5 miljoen dollar een kantoorgebouw met 22.100 vierkante meter vloeroppervlak en 190 parkeerplaatsen. Tot 2019 is het pand verhuurd aan United States Mint.
Op de verkoop van kantoren eerder dit jaar maakte de beleggingsmaatschappij een winst van 40,1 miljoen euro. De transactie voerde tot lagere huuropbrengsten en daarmee een daling van het directe resultaat tot 84,5 miljoen euro. In de eerste negen maanden van 2005 werd nog een direct resultaat van 86,8 miljoen euro bijgeschreven. Het indirecte resultaat nam door de verkoop van vastgoed toe van 74,1 tot 100,9 miljoen euro.
Wereldhave koerst dit jaar af op een winst per aandeel van 5,10 tot 5,20 euro.

Reageer op dit artikel