nieuws

Renovatie Martinikerk kost 1 miljoen euro

bouwbreed

Om de meer dan duizend jaar oude Martinikerk in Groningen te restaureren, is 1 miljoen euro nodig. Omdat de stichting Martinikerk de financiering niet rond kan krijgen, wordt de bezoekers zaterdag tijdens een Publieksdag gevraagd een bijdrage te leveren.

Om de meer dan duizend jaar oude Martinikerk in Groningen te restaureren, is 1 miljoen euro nodig. Omdat de stichting Martinikerk de financiering niet rond kan krijgen, wordt de bezoekers zaterdag tijdens een Publieksdag gevraagd een bijdrage te leveren.
De stichting wil onder meer graag een ondergrondse opslagruimte, een afscheiding tussen het schip en het hoogkoor, een nieuwe licht- en geluidsinstallatie, renovatie van de toiletruimtes en vervanging van het podium. Een derde deel van het benodigde geld is inmiddels rond.
In de Martinikerk in hartje Groningen worden niet uitsluitend kerkdiensten gehouden. De historische kerk, rond het jaar 1000 gebouwd als eenbeukig Romaans kerkgebouw, doet al jaren dienst als culturele pleisterplaats. Ook worden er congressen en allerlei evenementen gehouden. Voorts is de kerk een officiële trouwlocatie. De laatste restauratie was tussen 1962 en 1975.

Reageer op dit artikel