nieuws

Reconstructie N50 in recordtempo afgerond

bouwbreed Premium

De N50 tussen Zwolle en Kampen is alweer open. Demissionair verkeersminister Karla Peijs heropende afgelopen weekeinde de weg. De ‘dodenweg’ was sinds 16 oktober afgesloten, omdat een extra rijbaan werd aangelegd. Die wordt afwisselend door beide rijrichtingen gebruikt. De N50 is daarnaast veiliger gemaakt voor het verkeer door de rijbanen met een betonnen middenberm van elkaar te scheiden en door de berm te verharden. Ook is onderhoud gepleegd aan de weg zelf en de viaducten. De weg was ruim een maand volledig afgesloten voor verkeer. De rijksweg ontleent zijn macabere bijnaam aan het feit dat er veel ongevallen met dodelijke afloop hebben plaatsgevonden. Vorig jaar beloofde de minister de weg voor het einde van 2006 veilig te maken. De werkzaamheden duurden dankzij het warme weer een maand korter dan verwacht. De aannemer zette 150 wegwerkers in.

De N50 tussen Zwolle en Kampen is alweer open. Demissionair verkeersminister Karla Peijs heropende afgelopen weekeinde de weg. De ‘dodenweg’ was sinds 16 oktober afgesloten, omdat een extra rijbaan werd aangelegd. Die wordt afwisselend door beide rijrichtingen gebruikt. De N50 is daarnaast veiliger gemaakt voor het verkeer door de rijbanen met een betonnen middenberm van elkaar te scheiden en door de berm te verharden. Ook is onderhoud gepleegd aan de weg zelf en de viaducten. De weg was ruim een maand volledig afgesloten voor verkeer. De rijksweg ontleent zijn macabere bijnaam aan het feit dat er veel ongevallen met dodelijke afloop hebben plaatsgevonden. Vorig jaar beloofde de minister de weg voor het einde van 2006 veilig te maken. De werkzaamheden duurden dankzij het warme weer een maand korter dan verwacht. De aannemer zette 150 wegwerkers in.

Reageer op dit artikel