nieuws

Realisatie OmnisportApeldoorn vertraagd

bouwbreed

De realisatie van het Apeldoornse Omnisportcentrum loopt een nog onbekende vertraging op. De Raad van State heeft besloten het bestemmingsplan De Voorwaarts voorlopig te schorsen.

De realisatie van het Apeldoornse Omnisportcentrum loopt een nog onbekende vertraging op. De Raad van State heeft besloten het bestemmingsplan De Voorwaarts voorlopig te schorsen.
Deze voorlopige voorziening geldt tot er een definitieve uitspraak is in de lopende bodemprocedure. Niet alle stukken zouden bij het ontwerpplan ter inzage hebben gelegen. Bovendien moet de provincie Gelderland volgens de Raad van State extra onderzoek doen naar de gevolgen voor luchtkwaliteit.
Onder andere Apeldoornse ondernemers maakten de gang naar de Raad van State, omdat ze bang zijn failliet te gaan door de komst van detailhandel bij het sportcomplex. Op het terrein rondom de topsporthal worden drie woontorens en 1200 vierkante meter aan winkelruimte gerealiseerd. In het sportgebouw zelf komen onder meer een overdekte wieler- en atletiekbaan met plaats voor 6500 toeschouwers en een topsporthal met ruimte voor 1500 bezoekers.
Hoofdaannemer Giesbers Groep uit Arnhem is in mei 2006 begonnen met de bouw van het sportcomplex op De Voorwaarts, een locatie bij de A50, niet ver van het centrum van Apeldoorn. Volgens planning zou het gehele Omnisportcentrum, dat ruim 60 miljoen euro kost, in 2008 worden opgeleverd.

Reageer op dit artikel