nieuws

Raadhuis Coevorden miljoen duurder

bouwbreed Premium

De nieuwbouw van het gemeentehuis annex theater in het Drentse Coevorden wordt bijna een miljoen duurder. Niet de geplande 8 miljoen, maar bijna 9 miljoen moet volgens het college worden uitgetrokken voor de nieuwbouw.

Een meerderheid in de raad gaat akkoord met de extra investering.
Het extra krediet wordt gebruikt voor de inrichting van een theater dat in de nieuwbouw wordt geïntegreerd. Ook is geld nodig voor de inpassing van de gevels van het naastgelegen Kasteel 5 en 7. Het college heeft vijf combinaties van architecten en bouwers geselecteerd, die eind februari volgend jaar hun plannen presenteren. Daarna krijgen alle inwoners van Coevorden de mogelijkheid zich uit te spreken over de verschillende ontwerpen.
Het gemeentebestuur stelt voor geen parkeergarage onder de nieuwbouw te situeren. Volgens plan moet het nieuwe gemeentehuis in de eerste helft van 2009 gereed zijn. Daarna wordt begonnen met de renovatie van het oude gemeentehuis dat een nieuwe bestemming krijgt.
De renovatie zal de eerste helft van 2010 voltooid zijn. Over twee weken moet de gemeenteraad nog het definitieve groene licht geven. Alleen oppositiepartij CDA is tegen het extra krediet van ruim 800.000 euro

Reageer op dit artikel