nieuws

Provincie Overijssel ontwikkelt ook zone rondom snelweg A1

bouwbreed Premium

De provincie Overijssel zet – behalve de voorgestelde verbreding van de A1 tussen Duitsland en Deventer – ook de zone rondom de snelweg op de agenda.

Samen met verschillende gemeenten wordt een ontwikkelingsvisie opgesteld. Er worden voorstellen gedaan om nieuwe en bestaande terreinen voor wonen, werken en voorzieningen te ontwikkelen.
Met de ontwikkelingsvisie wil de provincie de ruimtelijke kwaliteiten van het gebied goed benutten en de economie van het bedrijfsleven versterken. Samen met het bedrijfsleven worden de handelsrelaties met Oost Europa in de visie uitgewerkt om zodoende te komen tot concrete bouwplannen.
Na het opstellen van deze visie volgt een concreet actieprogramma waar welke fysieke ontwikkelingen worden gepland. Het plangebied behelst vijf kilometer aan weerszijden van de A1 en loopt van Deventer tot aan de Duitse grens.
Behalve de A1 staan ook ontwikkelingen langs de A35 en het Twentekanaal centraal. Het is nog niet duidelijk wanneer de ontwikkelingsvisie op tafel moet komen. Evenmin is bekend hoeveel het opstellen van dit plan gaat kosten.

Reageer op dit artikel