nieuws

Ontsporingen RandstadRail Den Haag Centraal ‘toeval’

bouwbreed

De twee ontsporingen van RandstadRail-voertuigen bij Den Haag Centraal is niet te wijten aan de voertuigen. De HTM hoopt morgen met een duidelijk aanwijsbare oorzaak te komen.

De ontsporingen deden zich vrijdagavond en zaterdagochtend voor op de zogenoemde spoorboog bij de doorgang bij het ministerie van VROM. De doorgang wordt al jaren gebruikt door de tramlijnen 2 en 6. Een woordvoerder laat weten dat aan de spoorboog niets is veranderd. Ook de onderstellen van RandstadRail-voertuigen en van de gewone trams van de HTM zijn qua afmetingen gelijk. Wel zijn de voertuigen van RandstadRail wat zwaarder. Bovendien zijn ze wat nieuwer waardoor ze wat stugger zullen reageren op het spoor. De woordvoerder zegt er vooralsnog van uit te gaan dat het toeval is dat twee ontsporingen RandstadRail treffen en niet de gewone trams die bij HTM in gebruik zijn.
Duidelijk is al wel dat de oorzaak niet gezocht moet worden bij de voertuigen, maar dat het aan het spoor zelf moet liggen. Het spoor op de boog is inmiddels geschouwd en ingemeten. De boog is afgesloten, het tramverkeer volgt een andere route.

Reageer op dit artikel