nieuws

Omzeilen gemeenteraad veroorzaakt vertraging

bouwbreed Premium

Het gemeentebestuur van het Groningse Grootegast heeft na een extra raadsvergadering voorlopig afgezien van het Centrumplan Grootegast. Met Leyten & Partners Vastgoedontwikkeling zou een overeenkomst worden gesloten, maar onder druk van de raad is dit uitgesteld.

Het gemeentebestuur van het Groningse Grootegast heeft na een extra raadsvergadering voorlopig afgezien van het Centrumplan Grootegast. Met Leyten & Partners Vastgoedontwikkeling zou een overeenkomst worden gesloten, maar onder druk van de raad is dit uitgesteld.
Strijdpunt is de plaats van de 600 vierkante meter grote nieuwe bibliotheek. B en W willen die inpassen in de 2500 vierkante meter nieuwe commerciële ruimte in het centrumhart. De raad was hiervan niet op de hoogte en verkeerde in de veronderstelling dat de ruimte volledig bedoeld was voor commerciële bedrijven.
Met de ontwikkelaar zal nu worden overlegd dat de bibliotheek weliswaar in het centrum komt, maar niet in de bedrijvenruimte.
De revitalisering van het centrum van Grootegast omvat naast de bedrijvigheid en een bibliotheek, de bouw van 36 koopappartementen en zeven parkwoningen. Het ontwerp is van architectenbureau Van Ouwerkerk, Geesink Weusten BNA. Volgens het plan moet de oplevering plaatsvinden in 2008.

Reageer op dit artikel