nieuws

Nieuwbouwplannen voor Zeehondencrèche

bouwbreed

– Zeehondenmoeder Lenie ’t Hart wil binnen drie jaar beginnen met de bouw van een geheel nieuw zeehondenziekenhuis. Uitbreiding op de huidige locatie blijkt te duur. Zowel in de huidige vestigingsplaats het Groningse Pieterburen als buiten de gemeentegrenzen wordt druk gezocht naar een geschikte plek.

– Zeehondenmoeder Lenie ’t Hart wil binnen drie jaar beginnen met de bouw van een geheel nieuw zeehondenziekenhuis. Uitbreiding op de huidige locatie blijkt te duur. Zowel in de huidige vestigingsplaats het Groningse Pieterburen als buiten de gemeentegrenzen wordt druk gezocht naar een geschikte plek.
De Zeehondencrèche, sinds 1971 gevestigd in Pieterburen, knapt uit zijn jasje. Aangezien het niet mogelijk is op de huidige locatie de ideale crèche te realiseren, heeft men het plan voor uitbreiding laten varen. Uit berekeningen is bovendien gebleken dat nieuwbouw goedkoper is dan een uitbreiding, die 3,5 miljoen euro kost.
Vooral tijdens piekmomenten in herfst ende winter als pups van de grijze zeehond binnenkomen, is de huidige capaciteit te gering. Er moeten meer quarantaineruimtes, extra bassins en een grotere bezoekersruimte komen. Bij nieuwbouw kijkt Lenie ’t Hart ook over de gemeentegrens. De gemeente De Marne, waar Pieterburen onder valt, wil de internationale toeristische trekpleister van formaat echter graag in De Marne houden.

Reageer op dit artikel