nieuws

Nieuwbouw Rolde-Zuid miljoenen duurder

bouwbreed Premium

De raad van de Drentse gemeente Aa & Hunze wil dat de nieuwe wijk Rolde-Zuid voor dertig procent uit sociale woningbouw gaat bestaan. Met het opstellen van een nieuw plan gaat de nieuwbouwwijk op het terrein Mariëncamp de gemeente miljoenen euro’s extra kosten. De nieuwbouwwijk is in het oorspronkelijke plan een woonwijk voor mensen mèt en zonder beperkingen. De gemeente Aa & Hunze is de hoofdontwikkelaar. Met zorginstelling Icare is een koop- en ontwikkelingsovereenkomst gesloten waardoor Icare bij de inrichting van de openbare ruimte en infrastructuur wordt betrokken. Het plan begon een paar jaar geleden als een relatief klein project met 100 woningen, maar is inmiddels uitgegroeid tot een wijk met 300 woningen. In oorsprong zouden er 35 huizen door Icare De Trans worden gebouwd. Mensen met een verstandelijke handicap gaan er begeleid wonen.

De raad van de Drentse gemeente Aa & Hunze wil dat de nieuwe wijk Rolde-Zuid voor dertig procent uit sociale woningbouw gaat bestaan. Met het opstellen van een nieuw plan gaat de nieuwbouwwijk op het terrein Mariëncamp de gemeente miljoenen euro’s extra kosten. De nieuwbouwwijk is in het oorspronkelijke plan een woonwijk voor mensen mèt en zonder beperkingen. De gemeente Aa & Hunze is de hoofdontwikkelaar. Met zorginstelling Icare is een koop- en ontwikkelingsovereenkomst gesloten waardoor Icare bij de inrichting van de openbare ruimte en infrastructuur wordt betrokken. Het plan begon een paar jaar geleden als een relatief klein project met 100 woningen, maar is inmiddels uitgegroeid tot een wijk met 300 woningen. In oorsprong zouden er 35 huizen door Icare De Trans worden gebouwd. Mensen met een verstandelijke handicap gaan er begeleid wonen.

Reageer op dit artikel