nieuws

Nieuw kenniscentrum voor infrastructuur

bouwbreed Premium

De Universiteit Twente en GeoDelft gaan samen een nieuw kenniscentrum oprichten dat zich richt op het optimaliseren van infrastructuurprojecten. Door het verder ontwikkelen en uitdragen van een integrale toepassing van risicomanagement en innovatiemanagement, willen de twee partijen infrastructuurprojecten optimaliseren. Ze denken daarbij aan lagere kosten, kortere realisatietijd, meer veiligheid en kwaliteit en grotere duurzaamheid.

De Universiteit Twente en GeoDelft gaan samen een nieuw kenniscentrum oprichten dat zich richt op het optimaliseren van infrastructuurprojecten. Door het verder ontwikkelen en uitdragen van een integrale toepassing van risicomanagement en innovatiemanagement, willen de twee partijen infrastructuurprojecten optimaliseren. Ze denken daarbij aan lagere kosten, kortere realisatietijd, meer veiligheid en kwaliteit en grotere duurzaamheid.
Het kenniscentrum heeft als kerntaken het opstarten van (promotie)onderzoek, onderwijs en kennisuitwisseling. Dit alles op het raakvlak van risicomanagement en innovatiemanagement binnen de bouwsector. Doel is het ondersteunen van veilig en kosteneffectief bouwen, wonen en werken in kwetsbare deltagebieden.

Reageer op dit artikel